Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

         

Engels
Overal in onze maatschappij komen we Engels tegen en daarom is het belangrijk om de Engelse taal op een natuurlijke en geleidelijke manier te leren. Engels geven we daarom vanaf groep 1. De groepen 1 tot en met 4 maken gebruik van de methode My name is Tom. My name is Tom legt al vroeg een basis. Door in de extra taalgevoelige periode van een kind (0-7 jaar)spelenderwijs de natuurlijke taalverwerving te stimuleren hebben kinderen veel minder moeite met Engels in de hogere groepen.
My name is Tom is een methode die specifiek geschreven is om kinderen op een speelse en natuurlijke manier Engels te laten leren. My name is Tom maakt gebruik van een pakket online en offline lesmaterialen. Van eenvoudige prentenboeken met liedjes-cd tot en met een online leer- en spelomgeving. Kinderen worden door het afwisselende pakket meegenomen in de avonturen van Tom, met onderwerpen die dicht bij de belevingswereld van het jonge kind staan zoals verjaardag, familie, en huis.
In de groepen 5 tot en met 8 maken we gebruik van de digibordmethode Take it easy. De lessen van Take it easy hebben een vaste structuur. De leerlingen maken kennis met een thema via een filmpje of lied. Take it easy biedt luister- en spreekopdrachten aan in de vorm van een dialoog, cartoon, spel of ‘total physical response’ activiteit.
Native speakers Lisa en Ruben zijn de co-teachers van Take it easy. Met veel enthousiasme ondersteunen zij de Engelse les via het digibord. Zij brengen met hun perfecte uitspraak de Engelse taal op originele wijze over op de leerlingen. Bijvoorbeeld door de leerlingen opdrachten te geven, de uitspraak te oefenen of de thema’s te introduceren. Met leuke anekdotes of grappen houden ze de leerlingen bij de les.
Door de onderdompelingtechniek maken de leerlingen zich de taal snel eigen. Groep 5 en 6 hebben eens in de twee weken 50 minuten Engels. Groep 7 en 8 hebben wekelijks een les Take it easy.
Naast de lessen die uit de methode worden gegeven, proberen we ook op andere momenten tijdens school met de Engelse taal bezig te zijn. Om ons nog verder te bekwamen in het geven van kwalitatief goed onderwijs betreffende het vakgebied Engels worden de teamleden regelmatig geschoold. Dit schooljaar heeft een achttal collega’s een studiereis naar Canterbury gemaakt om zich te laten onderdompelen in de Engelse taal en cultuur. Daarnaast staan er studiemomenten gepland o.l.v. een docent van de Marnixacademie om onze visie en de dagelijkse praktijk van dit vakgebied nog beter te borgen.  

De school maakt deel uit van de Stichting Christelijk Nationaal Schoolonderwijs Ede e.o.
Website ontwerp Steenstra Media / webrealisatie Web2work